torstai 16. helmikuuta 2017

Sähkönkulutus kääntyi taas nousuun Naantalissa

Pitkän hiipumisen jälkeen naantalilaisten sähkönkulutus kääntyi taas nousuun vuonna 2016, jolloin Naantalin Energia siirsi asiakkailleen yhteensä 126,7 miljoonaa kilowattituntia sähköä. Kasvu vuoteen 2015 verrattuna on reilu 3 prosenttia.

Tämä on yhtenevä koko Suomen kulutuksen kanssa. Selvimmin muutos näkyy oheisista graafeista, jossa käyränä on koko maan kulutusmuutos 1980-2016 ja pylväinä Naantalin alueen muutos 1990-2016.





Talvikuukausista tammikuu, marraskuu ja joulukuu olivat kylmiä ja se vaikutti suoraan alueemme sähkönkulutuksen kasvuun. Nähtäväksi jää, onko kasvusuunta nyt pysyvä. Kulutus kasvoi erityisesti yksityistalouksissa sekä pienyrityksissä. Teollisuuden osalta sähkönkulutus pysytteli lähes samalla tasolla kuin vuonna 2015.

Jakeluhäiriöt vähäisiä

Naantalin Energia voi olla ylpeä omasta häiriöttömyydestään: vuoden 2016 aikana ei alueellamme ollut yhtään keskijänniteverkon (20 kV) pysyvää vikaa! Tämä on poikkeuksellista, tosin ei suuria myrskyjäkään osunut pahimmalla tavalla päällemme.

Keskeytystilastoista erot löytyvät selvästi, mukana on Energiaviraston lukemat keskiarvoina vuosilta 2012-2015:
                          
                                                         Naantalin Energia       Koko maan yhtiöt

- asiakkaan keskeytysaika / vuosi     0,15 tuntia                  3,04 tuntia
- keskeytysten lukumäärä / vuosi      0,89 kpl                      7,13 kpl

Tehdyt verkostoinvestoinnit maakaapelointiin, automaation lisääminen ja riittävä linjanraivaus ovat tässä selvästi tuottaneet tulosta. Asiakkaidemme eduksi.

Aurinkoista kevään alkua!

Pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti